Sportpedicure

Naast Medisch pedicure ben ik ook gecertificeerd sportpedicure. Van recreatie tot topsporters iedereen kan tijdens het sporten een blessure oplopen tijdens de uitvoering van haar/zijn sport. Denk bijvoorbeeld aan achillespeesklachten, enkelklachten, blaarvorming, schimmelinfecties en nagelproblemen. De Sportpedicure helpt u graag bij het vinden van de oorzaak van uw sportblessure om deze vervolgens op te lossen, te verminderen en mogelijk te voorkomen. Zo nodig wordt u gericht doorgestuurd naar op dat moment de beste discipline.

De voeten bewegen nooit alleen maar maken altijd onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Als uw voeten niet optimaal bewegen kunnen de knie, heup en rug ook verkeerd belast worden. Het verbeteren van deze afwijkende bewegingen zou tevens preventief kunnen werken om blessures voor te blijven of prestaties te verbeteren.

Behandelmogelijkheden

De sportpedicure zal door middel van een vraaggesprek en voet/lichamelijk onderzoek de oorzaken en risicofactoren in kaart brengen welke invloed hebben op uw klachten.